Руловано ризото с тиквички в патладжан

Ароматно ризото с хрупкави тиквички, сирене и босилек, увито в грилирани филийки патладжан
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг едри патладжани
200 г ориз
50–100 г сирене
600 мл пилешки бульон
1 скилидка чесън
1 тиквичка
1/2 глава лук
5–6 стръка копър
2–3 листа пресен босилек
6 с. л. олио
4–5 стръка копър за ризотото
3–4 стръка джоджен
1 скилидка чесън
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Руловано ризото с тиквички в патладжан
Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина 1/2 пръст, поръсват се със сол и се оставят в подходящ съд за 30 минути. След като се отцеди горчивият сок, се изплакват и се подсушават. Запичат се върху сух грил тиган, след което се задушават в подходящ съд под капак.
2
Руловано ризото с тиквички в патладжан 2
Лукът се наситнява и се запържва в предварително загрятото олио. Добавя се наситнената скилидка чесън, след 30 секунди се слага и оризът. След още 2–3 минути се налива бульонът на 4–5 пъти по-малко, докато оризът поеме цялата течност.
3
Руловано ризото с тиквички в патладжан 3
Преди да се излее последната част от бульона, се добавя и нарязаната на малки кубчета тиквичка. Щом оризът поеме течността, се поръсват настърганото сирене и наситнените копър и босилек и се разбърква.
4
Руловано ризото с тиквички в патладжан 4
В средата на всяка филийка патладжан се поставя от ориза и се завиват рулца.
5
Руловано ризото с тиквички в патладжан 5
Киселото мляко, олиото и наситнените чесън и зелени подправки се смесват и се разбъркват добре. Патладжанените рулца се подреждат в чиния и се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: