Руло със свеж чийз крем

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 10.03.2019
Руло със свеж чийз крем
 
Необходими продукти:
За блата:
5 яйца
6 с. л. захар
6 с. л. брашно
3 с. л. какао
1 ч. л. ванилия

за крема:
250 г крем сирене
200 мл течна сметана
5-6 с. л. пудра захар или на вкус
1 банан или друг плод


Начин на приготвяне:
1
Яйцата разделих на белтъци и жълтъци. Белтъците разбих на сняг, като към края добавих 3 с. л. от предвидената захар.
2
Жълтъците разбих на крем с останалите 3 с. л. захар, ванилията и какаото. Добавих ги в купата с белтъците, разбърках за кратко с миксера до хомогенизиране на сместа. Постепенно добавих и пресятото брашно, като разбърквах с шпатула.
3
Фурната загрях на 150 градуса. Тавата на самата фурна покрих с два пласта хартия за печене. Намазах леко с масло и изсипах сместа.
4
Разпределих равномерно и загладих. Пекох около 13 минути или до суха клечка. Подготвих си голяма памучна кърпа, която навлажних добре.
5
Готовия блат сложих върху нея и навих заедно с хартията на стегнато руло. Оставих да се охлади добре.
6
През това време приготвих крема, като в купа разбих течната сметана и към края добавих 2 с. л. от предвидената захар. Когато бе готова, добавих крема сиренето и останалата захар и разбърках до хомогенизиране. Тук е моментът да опитате сладостта и да коригирате.
7
Банана нарязах на дребни кубчета. Подготвих си голям лист свежо фолио. Внимателно развих блата и покрих с фолиото. С ловко и бързо движение обърнах блата, за да легне на фолиото. Внимателно премахнах хартията и намазах с крема.
8
Подредих парченцата банан и завих отново на стегнато руло, разбира се без да захващам фолиото. Ако има нужда отрязваме още едно парче, за да го увием по-добре.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2021
Направих го с брашно от лимец и кокосова захар, а коремът от маскарпоне и фурми. Получи се страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: