Руло с тиквички и сирена

Апетитно запечено до златисто
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
60 г краве масло
60 г брашно
250 мл прясно мляко
4 яйца
50 г сирене „Пармезан“
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
50 г кашкавал

за плънката:
1 с. л. зехтин
2 тиквички
100 г рукола
150 г козе сирене
2 печени червени чушки
100 г крем сирене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло с тиквички и сирена
Брашното се запържва в маслото.
2
Руло с тиквички и сирена 2
При постоянно бъркане се налива затопленото мляко и сместа продължава да се бърка, докато се сгъсти, след което съдът се дърпа от огъня.
3
Руло с тиквички и сирена 3
Добавят се жълтъците, разбърква се и се охлажда.
4
Руло с тиквички и сирена 4
Белтъците се разбиват много добре и се прибавят на няколко пъти към сместа, като се бърка внимателно.
5
Руло с тиквички и сирена 5
Сипват се настърганият пармезан и наситненият копър, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
6
Руло с тиквички и сирена 6
Сместа се изсипва в тава, застлана с пергаментова хартия и се пече на 180 градуса до готовност – 15–20 минути. Докато е още топъл, готовият блат се завива на руло и се оставя леко да се охлади.
7
Руло с тиквички и сирена 7
Плънката се приготвя като тиквичките се режат на тънки ленти, намазват се със зехтина и се пекат на грил тиган.
8
Руло с тиквички и сирена 8
След това се нарязват на кубчета.
9
Руло с тиквички и сирена 9
Чушките се обелват и също се нарязват на кубчета.
10
Руло с тиквички и сирена 10
Крем сиренето се смесва с натрошеното козе сирене. Прибавят се тиквичките, чушките и накъсаната рукола, и ако има нужда се подправя със сол и черен пипер на вкус.
11
Руло с тиквички и сирена 11
Плънката се разпределя върху блата.
12
Руло с тиквички и сирена 12
Навива се руло, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2022
2 часа готвене, получих мускулна треска. Иначе е хубаво. Но мерките не са точни - руколата трябва да е една шепа (100 гр. е нещо огромно), 2-те тиквички да са наистина малки, козето сирене е към 200 гр. За блата и за отгоре не ползвах пармезан и обикновен кашкавал, а грана падано.
12.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2022
една от най-вкусните рецепти, които съм правила:)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2018
Много вкусно и свжо :*
10.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Много лек и освежаващ вкус, страхотно предястие за летните дни.
9.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2017
Много добре се получи, страхотна идея!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: