Руло с тиквички и моцарела

С пъстра апетитна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
4 яйца
120 мл прясно мляко
100 г брашно
2 с. л. зехтин
1 връзка копър
сол на вкус

за плънката:
250 г сирене „Моцарела”
2 тиквички
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. бял винен оцет
6 печени червени чушки
сол на вкус

за пестото от рукола:
100 г рукола
сокът от 1/2 лимон
50 г кашу
60 мл зехтин „Екстра върджин”
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло с тиквички и моцарела
Яйцата за основата се разбиват, налива се прясното мляко, прибавят се брашното, зехтинът и наситненият копър, посолява се и се разбърква.
2
Руло с тиквички и моцарела 2
Тестото се сипва в покрита с пергаментова хартия тава и се пече около 12 минути в загрята на 190 градуса фурна.
3
Руло с тиквички и моцарела 3
Плънката се приготвя като тиквичките се режат натънко по дължина и се подреждат в тава, застлана със силиконов килим. Посоляват се, намазват се със зехтин и се пекат около 15 минути.
4
Руло с тиквички и моцарела 4
Наситняват се и се смесват с накълцания чесън. Овкусява се с оцет и ако има нужда, се добавят сол и зехтин.
5
Руло с тиквички и моцарела 5
За пестото в блендер се смилат руколата, зехтинът, лимоновият сок, кашуто и солта.
6
Руло с тиквички и моцарела 6
С помощта на хартията за печене основата се навива на руло, докато е още топла.
7
Руло с тиквички и моцарела 7
След това се разгъва и се намазва с пестото от рукола.
8
Руло с тиквички и моцарела 8
Отгоре се разпределя накъсаната моцарела, върху нея печените чушки, а след това – сместа от тиквички.
9
Руло с тиквички и моцарела 9
Завива се стегнато руло и се оставя в хладилник за около 1 час.
10
Руло с тиквички и моцарела 10
Реже се на парчета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2014
прекрасно
1.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2014
любима рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: