Руло с тиквички и миди

Мидена ферма "Дълбока"
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 глава лук
1 домат
1-2 скилидки чесън
1 ч. ч. сварени мидени ядки
1/2 ч. ч. течна сметана
2 с. л. маргарин
1 с. л. консервирана царевица
олио за пържене
копър и сол на вкус
1 яйце
1 ч. ч. брашно
1/2 к. ч. вода (30 мл)
1 с. л. наситнен копър
1-2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Руло с тиквички и миди
Живите миди се слагат в тенджера, посоляват се, подправят се с лющян (девесил), заливат се с бяло вино и се сваряват.
2
Руло с тиквички и миди 2
Яйцето се чупи в купа и се разбива заедно с водата. Сипва се брашното, посолява се и се поръсва с наситнения копър.
3
Руло с тиквички и миди 3
Тиквичките се нарязват напречно на филии и се панират с получената смес. Пържат се в сгорещено олио, но не до пълна готовност (трябва да запазят еластичността си). Изваждат се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Руло с тиквички и миди 4
Лукът и чесънът за плънката се нарязват наситно и се запържват в загретия маргарин.
5
Руло с тиквички и миди 5
Прибавят се мидените ядки, поръсва се с наситнен копър и се посолява на вкус.
6
Руло с тиквички и миди 6
Накрая се налива сметаната и плънката се бърка, докато се сгъсти.
7
Руло с тиквички и миди 7
Стените на тимбалче се облепват с панираните тиквички, като се покрива и дъното. Вътре се сипва плънката.
8
Руло с тиквички и миди 8
Плънката се завива с краищата на тиквичката и отгоре се поставя шайба домат.
9
Руло с тиквички и миди 9
Рулото се запича за 10 минути при температура 200 градуса. След това се обръща в чиния върху листо от зелена салата, тимбалчето се изважда и отстрани се поръсва със зърна царевица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: