Руло с пиле и карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2003
Руло с пиле и карфиол
 
Необходими продукти:
500 г карфиол
250 г пилешки гърди
2-3 с. л. майонеза
1 червена чушка
1 шепа обезкостени маслини
1/2 ч. л. сос “Уорчестър”
3 яйца
3 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Руло с пиле и карфиол
Пилешките гърди се потапят в студена вода, посоляват се и се сваряват за около 15-20 минути, след което се обезкостяват и се нарязват надребно.
2
Руло с пиле и карфиол 2
Карфиолът се накъсва на малки розички, сварява се за 3-4 минути в бульона, където е варено пилето, изцежда се и се прехвърля в купа. Добавят се изпечената, обелена и накълцана надребно чушка, нарязаното пилешко месо и всички останали продукти, посочени в рецептата, и се хубаво разбърква.
3
Руло с пиле и карфиол 3
Плънката се приготвя, като белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се посоляват и се бият с тел, докато побелеят. Прехвърлят се в купа и се добавя пресятото брашно. Разбърква се внимателно в една посока, докато белтъците, жълтъците и брашното се смесят напълно.
4
Руло с пиле и карфиол 4
Сместа се изсипва в тава с размер 35 см, покрита с намаслена готварска хартия. Пече се около 5-6 минути в силно загрята фурна при температура 180-200 градуса до златисто.
5
Руло с пиле и карфиол 5
Изпечената платка се поставя върху чиста и навлажнена кухненска кърпа. За да се запази еластичността на платката, тя се покрива с лист готварска хартия и с помощта на кърпата се навива на руло.
6
Руло с пиле и карфиол 6
Щом плънката е готова, платката се развива, слага се от плънката и рулото отново се навива. Сервира се нарязано на филии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: