Руло с месо

Плънка от кайма с ароматни подправки, затоврена в хрупкав хляб със сусам
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. топла вода
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. зехтин
1 ч. л. сол
1 жълтък
сусам за поръсване
брашно за размесването

за плънката:
250 г телешка кайма
2 глави лук
3 с. л. зехтин
1/2 ч. ч. орехи
1/4 ч. л. канела
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло с месо

Маята се разтваря във водата заедно със захарта и се оставя да шупне.

 


2
Руло с месо 2

След това се изсипва в купата при брашното, разбъркано със солта и се добавят млякото и зехтина.

 


3
Руло с месо 3

Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.

 


4
Руло с месо 4

Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина. Слага се месото и се мачка докато се получат фини трохи.

 


5
Руло с месо 5

Дърпа се от котлона и се добавят смлените орехи, канелата, кимионът, сол и черен пипер.

 


6
Руло с месо 6

Втасалото тесто се разделя на две и с намазнени ръце се оформят две тънки кори.

 


7
Руло с месо 7

Във всяка се разпределя от плънката и се навиват рула.

 


8
Руло с месо 8

Намазват се с жълтък и се поръсват със сусам. Оставя се за 10 минути да почине тестото.

 


9
Руло с месо 9

Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за 25 минути. Оставят се да починат и се нарязват.


 


 


Съвет: От тези продукти се правят две рула, всяко за по 4 порции.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2023
Тестото ми е повече, но ще усъвършенствам пропорциите следващият път
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Прекрасна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: