Руло с кафе и шоколад

Изкусителен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
80 г пудра захар
60 мл прясно мляко
40 г царевично брашно
40 г бяло брашно
краве масло за намазване

за крема „Муслин“ с кафе:
400 мл прясно мляко
100 мл кафе
160 г захар
150 г краве масло (на стайна температура)
4 жълтъка
2 с. л. кафе ликьор
3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия

за глазурата:
100 г черен шоколад (70%)
80 мл животинска сметана
20 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Руло с кафе и шоколад
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват с двата вида брашно и половината от захарта. Разбъркват се добре.
2
Руло с кафе и шоколад 2
Към тях се налива горещото мляко и отново се разбърква.
3
Руло с кафе и шоколад 3
Белтъците се разбиват за кратко с миксер.
4
Руло с кафе и шоколад 4
Сипва се останалата захар и се разбиват на сняг.
5
Руло с кафе и шоколад 5
Добавят се на няколко пъти към сместа с жълтъците и внимателно се разбърква.
6
Руло с кафе и шоколад 6
Тестото се слага в намазана с масло плитка тава, заравнява се и се пече 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Руло с кафе и шоколад 7
Изважда се и се охлажда леко, след това с помощта на хартия за печене или кърпа се навива руло. Оставя се да се охлади.
8
Руло с кафе и шоколад 8
Кремът се приготвя, като в съд се загряват 300 мл от млякото със захарта и кафето.
9
Руло с кафе и шоколад 9
В друг съд се смесват останалото мляко, жълтъците, ванилията и нишестето.
10
Руло с кафе и шоколад 10
Наливат се към горещата млечна смес и се оставя на умерен огън, докато кремът се сгъсти, като се бърка непрекъснато.
11
Руло с кафе и шоколад 11
Оставя се да се охлади, като се покрива с фолио, за да не хваща кора.
12
Руло с кафе и шоколад 12
Студеният крем се разбива с миксер като малко по малко към него се слагат кафе ликьорът и маслото.
13
Руло с кафе и шоколад 13
Сметаната за глазурата се кипва и с нея се залива натрошеният шоколад.
14
Руло с кафе и шоколад 14
Разбърква се, прибавя се маслото, отново се разбърква и се оставя леко да се охлади.
15
Руло с кафе и шоколад 15
Блатът се маже с крема.
16
Руло с кафе и шоколад 16
Навива се стегнато руло.
17
Руло с кафе и шоколад 17
Залива се с глазурата и се оставя няколко часа в хладилник да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2022
Здравейте! И при мен се получи малко разминаване. Остана ми половината от крема с кафе, който нямаше как да оставя върху рулото. Разбърках го с маслото още докато беше топъл, та може би затова ми стана с една идея по-течен като консистенция, знам ли. Така си остана, в хладилника не стяга повече, въпреки че в него има масло. Остана ми и от ганаша не малко количество. Не знам аз ли не успявам да сложа всичко, но определено доста количества останаха. Но рулото като краен резултат е чудесно - вкусно и освежаващо. Вкусът на кафеният крем с черния шоколад са чудесна и ободряваща комбинация. Благодаря за чудесната идея!
10.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2022
Здравейте, Екатерина! Понякога така се получава от маслото – студеният крем го стяга и изглежда, че е на зрънца, а не гладък. Вариантите са да се използва миксер, или да се смесят крем, който е охладен, но не супер студен и маслото и така разбиването е по-лесно. Тавата е рамер: 38х28 см. Поздрави от нас!
9.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2022
Здравейте!След прибавяне на маслото крема стана като на зрънца.Така ли трябва да е?
8.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2021
Каква трябва да е големината на тавата?
7.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2021
А вие колко сте компетентна, като казвате за другите колко некомпетентни били.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: