Руло „Павлова“

И красиво, и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
200 г захар
6 белтъка (със стайна температура)
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. бял винен оцет
краве масло за намазване
кокосови стърготини за поръсване

за крема:
250 мл животинска сметана
400 г сирене „Маскарпоне“
120 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
80 г пресни боровинки
80 г пресни малини
80 г пресни ягоди
1 маракуя

за гарниране:
100 г ягоди
листенца мента


Начин на приготвяне:
1
Руло „Павлова“
Белтъците се разбиват с миксер. Постепенно и при непрекъснато разбиване се сипва захарта.
2
Руло „Павлова“ 2
След това се добавят оцетът и нишестето, и се разбърква внимателно.
3
Руло „Павлова“ 3
Дъното на плитка тава се покрива с пергаментова хартия. Сместа се разпределя върху хартията и се заравнява.
4
Руло „Павлова“ 4
Поръсва се с кокосовите стърготини. Пече се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор. След като се извади от фурната, блатът се охлажда за 5 минути, отлепва се от хартията и с нейна помощ се навива на руло.
5
Руло „Павлова“ 5
Маскарпонето се разбива със захарта и ваниловата захар.
6
Руло „Павлова“ 6
Сметаната се разбива отделно и се смесва с маскарпонето.
7
Руло „Павлова“ 7
Белтъчният блат се намазва с крем. Останалият крем се запазва за украса.
8
Руло „Павлова“ 8
Поръсват се малините, боровинките и нарязаните на кубчета ягоди.
9
Руло „Павлова“ 9
Маракуята се разполовява. С лъжица се гребва от сърцевината и се поръсва върху плодовете.
10
Руло „Павлова“ 10
Навива се руло. Оставя се в хладилник за 4 часа, за да стегне.
11
Руло „Павлова“ 11
След това се декорира с останалия крем, резени ягоди и листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2017
Бърз, вкусен и лесен блат, когато имаш белтъци и искаш да направиш нещо различно от целувки. Фантастично руло.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: