Руло от заек с бекон и мерудии

Крехко заешко месо с ароматни треви и плънка от зеленчуци, увито в бекон и запечено на фурна
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 стръка магданоз
4 с. л. зехтин
1 заек
200 г бекон на ивици
8-10 листа салвия (градински чай)
8-10 листа босилек
5-6 клонки магданоз
5-6 с. л. зехтин
дреболиите от заека
1 ивица бекон
1 стрък праз лук
1 глава лук
1 морков
1 в. ч. бяло вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол
1-2 кисели краставички


Начин на приготвяне:
1
Руло от заек с бекон и мерудии
Заекът се почиства и се обезкостява. Месото се разстила, полива се със зехтин и се покрива със зелените подправки.
2
Руло от заек с бекон и мерудии 2
Ивицата бекон за плънката се нарязва на кубчета, кромидът – на колелца, празът и морковът – на ивици.
3
Руло от заек с бекон и мерудии 3
Нарязаният бекон се запържва в загрята тенджера, прибавя се кромидът и ако мазнината от бекона не е достатъчно, се налива малко олио.
4
Руло от заек с бекон и мерудии 4
След като лукът се карамелизира, се сипват лентичките морков и праз лук, налива се виното и се запържват 4-5 минути.
5
Руло от заек с бекон и мерудии 5
Добавят се дреболиите на заека, плънката се подправя с червен пипер, черен пипер и сол, разбърква се и къкри 10-15 минути на тих огън под капак.
6
Руло от заек с бекон и мерудии 6
Заекът се посолява и се покрива с готовата плънка, като по средата се слагат нарязаните дреболии, а отстрани се разпределят зеленчуците.
7
Руло от заек с бекон и мерудии 7
Месото се завива на руло, от външната му страна се прилепват лентичките бекон, завързва се с канап и се поставя в намазана с олио тава.
8
Руло от заек с бекон и мерудии 8
Рулото се пече 15 минути в предварително загрята на 250-300 градуса фурна. След това се налива 1 пръст бульон или вода, тавата се завива с фолио и ястието се задушава около 45 минути при температура на фурната 180 градуса.
9
Руло от заек с бекон и мерудии 9
Киселите краставички и нарязаният наедро магданоз се слагат в каната на пасатор, поливат се със зехтина и се пасират.
10
Руло от заек с бекон и мерудии 10
Рулото се сервира нарязано на филийки и овкусено с дипа. Може да се гарнира с бейби моркови и да се поръси с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: