Руло от свинско със спанак и сирене

Мезе за вино, по идея на Далибор Маринкович
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2012
Руло от свинско със спанак и сирене
 
Необходими продукти:
700 г свинско контрафиле
300 г сирене
2 яйца
300 г спанак (бланширан)
150 г бекон на ленти
30 мл зехтин
сол на вкус

за гарнитурата:
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 моркова
80 г ориз
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус
универсална подправка на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от свинско със спанак и сирене

Контрафилето се обезципява, разрязва се надве по дължина и се разтваря, за да се получи голям лист.     Начуква се натънко и се посолява. Морковите и оризът за гарнитурата се сваряват в отделни съдове.


2
Руло от свинско със спанак и сирене 2

Яйцата се разбиват с малко сол и се пържат в сгорещения зехтин. Отгоре се настъргва сиренето.


3
Руло от свинско със спанак и сирене 3

Лентите бекон се нареждат върху месото и в единия им край, по дължина, се разпределя бланширания спанак.


4
Руло от свинско със спанак и сирене 4

Отгоре се слага сместа с яйцата.


5
Руло от свинско със спанак и сирене 5

Завива се руло, като първо се прегъват навътре късите краищата.


6
Руло от свинско със спанак и сирене 6

Прехвърля се в намазнен лист алуминиево фолио и се завива добре. Поставя се  в тава с 500 мл вода и се пече в загрята на 220 градуса фурна за 30–40 минути.


7
Руло от свинско със спанак и сирене 7

Чушките и морковите за гарнитурата се нарязват на жулиен.


8
Руло от свинско със спанак и сирене 8

Запържват се в сгорещен зехтин и се добавя оризът.


9
Руло от свинско със спанак и сирене 9

Запържва се за кратко и се овкусява със сол, черен пипер и универсална подправка. Поднася се като гарнитура с рулото.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2015
Много лесна и ефектна рецепта. Приготвям е много често на специални случай. Може да се ескпериментира с плънката.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: