Руло от свинско с ябълки

Много подходящо да бъде поднесено на коледната трапеза
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле (цяло парче)
100 г прошуто
4 ябълки „Грейни Смит“
100 мл сайдер (ябълково вино)
100 мл пилешки бульон
1 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
30 г сушени манатарки
200 г пресен спанак
1 ябълка
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл бренди
2 с. л. краве масло
1 ч. л. суха мащерка
1 щипка индийско орехче
1 ч. л. сух розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от свинско с ябълки

Манатарките се накисват във вряла вода, докато омекнат. След това се  нарязват наситно, а водата се запазва.

 


2
Руло от свинско с ябълки 2

Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Запържва се в 1 с. л. от маслото за плънката. Овкусява се с настърганото индийско орехче, сол и черен пипер. Оставя се да се охлади.

 


3
Руло от свинско с ябълки 3

Лукът и чесънът се нарязват наситно, а ябълката – на кубчета.

 


4
Руло от свинско с ябълки 4

В тиган се загрява останалото масло за плънката и в него се запържва лукът. След като се карамелизира се добавят чесънът, ябълките и гъбите. Подправя се с мащерката и розмаринът. Налива се брендито. След като се редуцира, се овкусява със сол и черен пипер.

 


5
Руло от свинско с ябълки 5

Месото се разрязва през средата и се изтънява така, че да се получи цял лист.

 


6
Руло от свинско с ябълки 6

Върху фолио за свежо съхранение се разстила прошутото. Отгоре се поставя месото и се овкусява със сол и черен пипер.

 


7
Руло от свинско с ябълки 7

Върху месото се разпределя спанака. След това се слага плънката с ябълка.

 


8
Руло от свинско с ябълки 8

Месото се завива на руло и се завързва с конец.

 


9
Руло от свинско с ябълки 9

В тиган се загрява зехтинът и в него се запържва месото от всички страни.

 


10
Руло от свинско с ябълки 10

В тава за печене се слагат ябълките, предварително обелени, почистени от семките и разрязани на четири. Поливат се с малко зехтин. Месото се изважда от съда, в който се е пържило и се слага в тавата.

 


11
Руло от свинско с ябълки 11

Съдът от пърженето се деглазира със сайдера и течността се сипва в тавата. Пече се в загрята 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути.

 


12
Руло от свинско с ябълки 12

След това месото се изважда и сокът от печенето се прецежда.

 


13
Руло от свинско с ябълки 13

Ябълките се намачкват.

 


14
Руло от свинско с ябълки 14

Прецеденият сок се сипва в касерола и се налива пилешкият бульон и малко от водата от гъбите. След като се редуцира, се монтира с маслото.

 

 


15
Руло от свинско с ябълки 15

Ябълките се оформят с ринг в чинии, отгоре се слагат парчета от месото и се полива със соса.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2014
Играчка е, но си заслужава.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Нищо, че е препоръчано за коледно ястие, направих го преди 2 дни и не остана и трохичка! Много вкусно стана! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: