Руло от свинско с винен сос

Сочно, с плънка от гъби и пушен кашкавал и с превъзходен аромат на мащерка и босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2013
Руло от свинско с винен сос
 
Необходими продукти:
2,2 кг свински гърди с кост (цяло парче)
200 г печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 г пушено сирене „Скаморца”
50 мл бренди
2 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
2 стръка мащерка
1/2 връзка пресен босилек
1 щипка пушен пипер
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 1/4 ч. ч. телешки бульон
1 ч. ч. червено вино „Мерло”
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от свинско с винен сос

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Гъбите се обелват и се нарязват на малки кубчета. В тиган се загрява маслото и първо се запържват лукът и чесънът, после се прибавят и гъбите. Овкусяват се със сол, черен пипер и с листенца мащерка.

 


2
Руло от свинско с винен сос 2

Налива се брендито и се фламбира. Добавя се нарязаното на кубчета сирене.

 


3
Руло от свинско с винен сос 3

От свинските гърди се отделят ребрата, така че да остане цяло парче месо.

 


4
Руло от свинско с винен сос 4

Овкусява се със сол, черен и пушен пипер, и накъсан босилек. Отгоре се  разпределя плънката.

 


5
Руло от свинско с винен сос 5

Месото се завива на руло и се завързва с конец.

 


6
Руло от свинско с винен сос 6

Запържва се в сгорещения зехтин, от всички страни, до златисто. След това се поставя в тавичка и се пече в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, за 2 часа. После се оставя да почине, покрито с алумиено фолио, за да се запази топло.

 


7
Руло от свинско с винен сос 7

Тавата от печеното се поставя на котлона и в нея се запържва брашното.

 


8
Руло от свинско с винен сос 8

Наливат се виното и бульонът. Кипва се и се оставя да се сгъсти. Овкусява се със сол и черен пипер и се прецежда.

 


9
Руло от свинско с винен сос 9

Месото се нарязва и се подрежда в чинии. Залива се със соса и се поднася.


 




Съвети: Ако купите парче месо без кост, то трябва да бъде около 1,4 кг. Ако обезкостите гърдите, като оставите малко месо по ребрата, може да ги използвате за друго ястие, например зеле със запечени ребра.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2018
При следващото приготвяне гарнитурата бе от задушени зеленчуци с гъби и рукола :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2018
Вкусно и лесно за приготвяне :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: