Руло от свинско с черен ориз и сушени череши

Апетитно основно с любопитна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинско контрафиле (цяло парче)
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
150 г пушен бекон
100 г черен ориз
60 г сушени череши
60 г краве масло
50 мл бренди
1 глава червен лук
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши
Оризът се измива и се сварява, заедно с един стрък мащерка. Отцежда се и се охлажда.
2
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши 2
Черешите се накисват в брендито. Лукът и беконът се наситняват и се запържват в маслото до златисто.
3
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши 3
Прибавят се другата клонка мащерка, предварително накълцана и черешите с брендито. (По желание се налива още бренди и се фламбира). Сипва се и оризът. Готви се 1–2 минути и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши 4
Месото се почиства от ципите. Реже се така, че да се разлисти, трябва да стане възможно най-тънко парче с голяма площ.
5
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши 5
Овкусява се със смес от намачкан чесън, накълцана мащерка, зехтин, сол и черен пипер.
6
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши 6
Плънката се охлажда леко, слага се върху месото, завива се стегнато руло и се завързва с конец.
7
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши 7
Прехвърля се в тава, застлана с пергаментова хартия и се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 1 час и 30 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
8
Руло от свинско с черен ориз и сушени череши 8
Фолиото се маха и се запича на 200 градуса, докато хване коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: