Руло от пуйка

С богата и ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пуйка (или 800 г пуешки гърди)
100 г орехи
100 г краве масло
50 г синьо сирене
50 г сушени червени боровинки
100 мл пилешки бульон
50 мл вино „Марсала“
3 филии хляб
1 стрък стеблена целина
1 малка глава лук
1/4 връзка магданоз
1 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от пуйка
Пуйката се разфасова. Бутчетата, крилата и фенерът се заделят за други ястия и бульон. Кожата се отделя от гърдите и се запазва.
2
Руло от пуйка 2
Гърдите се покриват с прозрачно фолио и се начукват леко, за да се изтънят. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Руло от пуйка 3
Боровинките се накисват във виното.
4
Руло от пуйка 4
Орехите се запичат на сух тиган за кратко и се накълцват наедро.
5
Руло от пуйка 5
Целината се бели и се реже на кубчета. Лукът се наситнява. Хлябът се смила на трохи.
6
Руло от пуйка 6
В купа се смесват трохите, лукът, целината, орехите, мащерката, наситненият магданоз, отцедените боровинки и натрошеното синьо сирене. Прибавят се 50 г разтопено масло и се разбърква внимателно.
7
Руло от пуйка 7
Пуешките гърди се поставят върху прозрачно фолио, така че да се застъпват. Върху тях се разпределя плънката и с помощта на фолиото се завива руло.
8
Руло от пуйка 8
Фолиото се отстранява, заделената кожа се увива около рулото и се завързва с конец. Залива се с 20 г разтопено масло. Пече се 30 минути в тава, върху скара, в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
9
Руло от пуйка 9
Тавата се поставя на огъня, деглазира се с виното и се налива бульонът. Оставя се на огъня, докато сместа се редуцира, след което се дърпа от котлона и полученият сос се монтира с останалото масло.
10
Руло от пуйка 10
Месото се поднася със соса.



Съвет:
Ако използвате само пуешки гърди без кожа може да увието рулото в ленти бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2016
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: