Руло от пъстърва със спанак в сос от рукула

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Руло от пъстърва със спанак в сос от рукула
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
3–4 шепи спанак
1–2 с. л. олио
2 стръка пресен лук
1 ч. л. мащерка
1 с. л. мастика
черен пипер и сол на вкус
3–4 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1 връзка рукула (киселец)
2–3 с. л. майонеза
2–3 с. л. сметана
1 ч. л. сух копър
1–2 с. л. бяло вино
1 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Руло от пъстърва със спанак в сос от рукула
Отделят се костите от пъстървата, като предварително се отрязва главата, така че да не се разделят филетата. Рибата се поръсва със сол и черен пипер.
2
Руло от пъстърва със спанак в сос от рукула 2
В олиото се запържва нарязаният на колелца лук, прибавя се нарязаният наедро спанак и се пържи няколко минути. След това се подправя с мащерката, налива се мастиката и се посолява.
3
Руло от пъстърва със спанак в сос от рукула 3
Върху по-голям лист фолио се поставя рибата, върху нея се разпределя спанакът и се навива на руло.
4
Руло от пъстърва със спанак в сос от рукула 4
Сосът се приготвя, като лукът се запича на грил тиган или скара, а чесънът се нарязва на филийки. Чесънът, рукулата, майонезата и сметаната се слагат в кухненски робот, поръсват се със солта и копъра, добавят се бялото вино, лимоновият сок и запеченият лук и се пасират.
5
Руло от пъстърва със спанак в сос от рукула 5
Рулото се пече 15–20 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна или на скара, след което се реже на филии и се гарнира със соса от рукула.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: