Руло от кайма с картофена коричка

Красиво и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг смляно месо от свинска плешка
1 кг картофи
200 г пражка шунка (резени)
200 г сирене „Гауда“ (резени)
50 г сирене „Пармезан“
80 мл зехтин (+ за намазване)
2 филии бял хляб
4 яйца
1 корен хрян
1 глава лук
1 с. л. дижонска горчица
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

за соса:
250 г цедено кисело мляко
50 мл зехтин (+ за намазване)
1 глава чесън
4 моркова
1 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. семена резене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от кайма с картофена коричка
Картофите се обелват и се варят около 5 минути в кипяща подсолена вода, изваждат се и се поливат със студена вода, за да спре процесът на готвене. Каймата се смесва с 2 яйца, горчицата, ригана, сол, черен пипер и половината от зехтина.
2
Руло от кайма с картофена коричка 2
Прибавят се смлените в блендер хляб и лук. Омесва се добре и се оставя в хладилник за около час.
3
Руло от кайма с картофена коричка 3
Картофите се настъргват на едро ренде, а хрянът се бели и се настъргва на ситно. Разбъркват се с останалите яйца, настъргания пармезан, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус.
4
Руло от кайма с картофена коричка 4
Алуминиево фолио се маже със зехтин, картофите се разстилат върху него, като се заравняват и се притискат, отгоре се разстила каймата и се заглажда.
5
Руло от кайма с картофена коричка 5
Върху нея се подреждат тънки резени шунка и сирене „Гауда“. С помощта на фолиото се завива стегнато руло. Оставя се в хладилник за 30 минути.
6
Руло от кайма с картофена коричка 6
Пече се около 1 час и 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се разрязва и се издърпва настрани. Повърхността на рулото се маже със зехтин. Запича се за още 30 минути, докато хване хубава коричка.
7
Руло от кайма с картофена коричка 7
Чесънът се полива с малко зехтин, увива се в алуминиево фолио и се пече около 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлажда.
8
Руло от кайма с картофена коричка 8
Морковите се обелват и се настъргват. Запържват се в загрят зехтин и се посоляват. Овкусяват се с едро счукани семена резене и се отстраняват от котлона. Охлаждат се.
9
Руло от кайма с картофена коричка 9
Цеденото мляко се смесва с морковите, лимоновия сок, намачкания чесън, сол и черен пипер на вкус.
10
Руло от кайма с картофена коричка 10
Рулото се реже на парчета и се поднася със студения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2021
Много вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Изглежда много вкусно,ще пробвам.Мерси за рецептата
2.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2018
Много хубаво и разнообразно руло.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2018
Направихме рулото точно по рецептата - стана прекрасно. (без соса, защото нямаше време). Стана доста голямо за моите стандарти - бих казал 12 порции. С обикновенно домакинско фолио не може да се навие - почва да се къса, все пак 2 кг завиваш. Или трябва по-дебело или с кърпа под домакинското фолио. Желая успех на следващите тестващи рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: