Руло от агнешко в лозови листа

С плънка от спанак и сирене халуми
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2012
Руло от агнешко в лозови листа
 
Необходими продукти:
2,5–3 кг агнешки бут
500 г пресен спанак
200 г сирене „Халуми”
150 г бланширани лозови листа
1 връзка прясна мента
100 мл бяло вино
120 мл зехтин
1 с. л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
500 г моркови
1 с. л зехтин
100 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло от агнешко в лозови листа

Бутът се обезкостява и костите се запазват за супа.

 


2
Руло от агнешко в лозови листа 2

Спанакът се почиства и се задушава с 60 мл зехтин докато омекне.

 


3
Руло от агнешко в лозови листа 3

Халумито се настъргва и се смесва с наситнената мента.

 


4
Руло от агнешко в лозови листа 4

Обезкостеното месо се разстила като лист и се овкусява със сол и черен пипер. Отгоре се слага спанакът и върху него - сместа от мента и халуми.

 


5
Руло от агнешко в лозови листа 5

Навива се на руло и се завързва.

 


6
Руло от агнешко в лозови листа 6

Разстила се хартия за печене и се намазва със зехтин. Отгоре се разпределят лозовите листа, като леко се застъпват, и се напръсква със зехтин. Месото се слага в центъра, хартията се увива около него и се завързва.

 


7
Руло от агнешко в лозови листа 7

Слага се в тава и се наливат 120 мл вода. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 3 часа.

 


8
Руло от агнешко в лозови листа 8

Морковите се обелват, нарязват се на кръгчета и се карамелизират в загрятите зехтин и масло. Овкусяват се с морска сол, черен пипер и индийско орехче.

 


9
Руло от агнешко в лозови листа 9

Когато месото е готово се слага върху дъска и се оставя се да почине.

 


10
Руло от агнешко в лозови листа 10

Сосът отделен при печенето, се смесва с виното и се слага на котлона да се редуцира. После се сгъстява с нишестето.

 


11
Руло от агнешко в лозови листа 11

Месото се нарязва и се поднася с морковите и соса.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
изглежда доста апетитно,може ли да се замени с друга плънка-гъби например
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Нашият бут не стана сух. Но яко искаш замени с плешка.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Може ли същата рецепта да се приготви с агнешка плешка? Правила съм с бут и той става малко по-сух.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Може ли същата рецепта да се приготви с агнешка плешка? Правила съм с бут и той става малко по-сух
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Може ли същата рецепта да се приготви с агнешка плешка? Правила съм с бут и той става малко по-сух
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: