Руладини от яребица и артишок

Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2011
Руладини от яребица и артишок
 
Необходими продукти:
2 яребици
2 глави артишок
80 г прошуто
50 г черна гъба (тръбенка)
30 г челядинки
20 г кладница
30 г белени бадеми
20 мл растителна сметана
30 мл телешки бульон
25 мл зехтин
10 мл лимонов сок

за накисване:
600 мл прясно мляко

за маринатата:
250 мл сухо бяло вино
1/4 ч. ч. лимонов сок
2 ч. л. винен оцет
1 ч. л. естрагон
2 скилидки чесън
2 ч. л. зехтин
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1

Яребиците се почистват, измиват се, пърлят се и се обезкостяват. поставят се в дълбок съд и се заливат с прясното мляко така, че да ги покрие изцяло. Месото престоява 4-5 часа, като от време на време се обръща. 


2

Чесънът се счуква и се смесва с останалите продукти за маринатата. Сместа се кипва на слаб огън. съдът се дръпва от огъня, покрива се с капак и се оставя да се охлади и да отлежи 1 час. 


3

Месото се залива с маринатата и се оставя в хладилник за около час.


4

Артишокът се вари в подсолена вода. Изважда се и се маринова в смес от 10 мл зехтин и лимоновия сок за 7-8 минути. 


5

Гъбите се нарязват и се задушават в останалия зехтин, бульона и малко вода. След редуциране на течността се добавя сметаната. 


6

Прошутото се нарязва на слайсове. Подреждат се два по два и върху тях се разпределят месото, нарязаните гъби, артишокът и бадемите. Оформят се рула, закрепват се с помощта на клечи или се връзват с конец и се пекат на грил тиган 5-6 минути от всички страни. Рулата се нарязват по диагонал и се сервират. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: