Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон

Гост: Цвети Йорданова
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
6-8 аспержи
1-2 пера пресен лук
1-2 с. л. зехтин
чери домати за декорация
главите и костите от рибите
4-5 резена праз лук
1/2 морков
1-2 стръка магданоз
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
1 в. ч. бяло вино
1 с. л. олио
1 щипка шафран
1 щипка бахар


Начин на приготвяне:
1
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон
Костите и главите на рибите се слагат в тенджера заедно с нарязаните лук, морков и зелени подправки и се заливат с вода.
2
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 2
Бульонът се подправя с дафинов лист, олио, шафран, бахар и сол на вкус, кипва се и се вари около 25 минути.
3
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 3
След това се отпенва, рибата се отстранява, а бульонът се прецежда и се връща на огъня.
4
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 4
Перата лук се потопяват в бульона, заливат се с виното и когато омекнат, се изваждат.
5
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 5
Аспержите се почистват, връхчетата им се отрязват, а стъблата се нарязват на дребни кубчета.
6
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 6
Във всяко рибно филе се завиват по две връхчета аспержи.
7
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 7
Рулата се завързват с перата от лук и се пошират в бульона за около 15 минути.
8
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 8
От долната страна на чери доматите се прави лек кръстовиден разрез, запържват се за 1-2 минути в зехтина и се изваждат върху салфетка, за да се отцеди мазнината.
9
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 9
Чери доматите се обелват наполовина и ципата се оформя така, че да наподобява цвете.
10
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 10
Руладините се гарнират с чери домати и кубчета аспержи, поливат се с бульон и се украсяват с кръгчета морков и листа целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: