Рула с кисело зеле

Постни и сочни
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно (+ за разточване)
1 с. л. олио
1/2 ч. л. сол

за плънката:
180 мл зеленчуков бульон
1/2 кисела зелка
1 глава лук
1 с. л. олио
1/2 ч. л. ким


Начин на приготвяне:
1
Рула с кисело зеле
Брашно се разбърква със солта, олиото и 70 мл вода, замесва се твърдо тесто, покрива се с фолио и се оставя да почине за 30 минути.
2
Рула с кисело зеле 2
Лукът за плънката се реже на полумесеци и се запържва в сгорещеното олио. Добавя се зелето, нарязано на тънки ивички, готви се, докато омекне и остане на мазнина.
3
Рула с кисело зеле 3
Овкусява се с ким и се охлажда.
4
Рула с кисело зеле 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кора. Отгоре се поръсва плънката от зеле и се навива стегнато руло.
5
Рула с кисело зеле 5
Рулото се реже на по-малки рулца.
6
Рула с кисело зеле 6
Запържват се в сгорещеното олио от двете страни слагат се с разреза надолу.
7
Рула с кисело зеле 7
След това се налива бульонът и се похлупва.
8
Рула с кисело зеле 8
Готвят се 5–10 минути, докато течността се изпари.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Рецептата е страхотна, аз добавих малко ленено и сусамено брашно за да увелича съсъдржанието на протеини.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: