Рула от тесто с агнешко на пара

В Киргизтан това ястие се нарича „Оромо”
Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2013
Рула от тесто с агнешко на пара
 
Необходими продукти:
за плънката:
500 г агнешко месо от бут
400 г необелена тиква
1 глава лук
1 скилидка чесън
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
250 г брашно
1 яйце
100 мл топла вода
1/2 ч. л. сол

за соса:
400 г кисело мляко
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1/2 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рула от тесто с агнешко на пара

В купа се смесват брашното, яйцето, водата и солта. Замесва се меко тесто, което се оставя да почине 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


2
Рула от тесто с агнешко на пара 2

Тиквата се обелва, нарязва се на дребни кубчета и се сварява във вода за около 30 минути.

 


3
Рула от тесто с агнешко на пара 3

Агнешкото се нарязва на малки кубчета, лукът също, а чесънът наситно. Всички продукти за плънката се смесват в купа.

 


4
Рула от тесто с агнешко на пара 4

Тестото се разделя на две топки, всяка се разточва на много тънка кора.

 


5
Рула от тесто с агнешко на пара 5

Върху всяка кора се слага от плънката, навиват се рула, след това на охлюв.

 


6
Рула от тесто с агнешко на пара 6

Двата охлюва от тесто се готвят на пара с капак, като на дъното на съда трябва да има пергаментова хартия с дупки, за да не залепва рулото. Времето за готвене е 50 минути.

 


7
Рула от тесто с агнешко на пара 7

В купа се смесят киселото мляко, нарязаният наситно пресен кориандър, чесън стрит на паста, зехтина, сол и черен пипер. Разбърква се до хомогенизиране.

 


8
Рула от тесто с агнешко на пара 8

Рулата се нарязват и се поднасят с ароматния сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: