Розички

Гост: Рукие Илиева, кмет на с. Мортагоново, област Разград
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
200 г кисело мляко
200 г маргарин
200 мл олио
1 яйце
1 ч. л. сода бикарбонат
орехови ядки за украса
400 г захар
400 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Розички
В брашното се оформя кладенче, в което се чупи яйцето.
2
Розички 2
Прибавят се киселото мляко, содата и маргаринът, налива се олиото и се замесва тесто.
3
Розички 3
Тестото се разделя на топки, които се разточват на тънки кори.
4
Розички 4
С помощта на чашка от корите се изрязват кръгове.
5
Розички 5
Всеки тестен кръг се навива на руло и се поставя изправен в намазнена тава.
6
Розички 6
Върху всяка от оформените "розички" се слага по една орехова ядка. Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна, докато се зачервят.
7
Розички 7
Захарта за сиропа се разтваря в загрятата вода.
8
Розички 8
След като се охладят, изпечените розички се заливат с топлия захарен сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: