Рогчета с чоризо и люта доматена салца

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 06.05.2015
Рогчета с чоризо и люта доматена салца
 
Необходими продукти:
450 г боб (от консерва)
1 с. л. вода
2 наденици „Чоризо“
1/2 червена чушка
3 стръка зелен лук
10 питки тортили
олио за пържене

за лютата доматена салца:
400 г домати (от консерва)
2 люти чушки (тайландски)
1 скилидка чесън
1/3 ч. ч. пресен кориандър
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Сложете боба и водата в тенджера и загрейте.
2
През това време сгответе надениците „Чоризо“ в голям незалепващ тиган. Разбърквайте, докато станат хрупкави, след което ги извадете върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
3
Смесвате боба и наденицата в купа, заедно с чушката и лука, и подправяте на вкус.
4
Разпределяте сместа в тортилите и сгъвате питките в конусовидна форма. Може да ги закрепите с клечки за зъби, за да не се развиват.
5
Загрявате олио в тиган и пържите рогчетата, докато станат златисти и хрупкави. Извадете ги върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и отстранете клечките за зъби.
6
Накрая приготвяте салцата, като смесвате всички продукти и сервирате горещите рогчета със салцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: