Родопско вдъхновение

Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2001
Родопско вдъхновение
 
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли (от бутчета)
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г пресни гъби - нарязани
4 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
5 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 в. ч. бяло вино
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Родопско вдъхновение
Пържолите се начукват с дървено чукче, намазват се с олио и лимонов сок, посоляват се.
2
Родопско вдъхновение 2
Доматите се обелват и се нарязват наситно заедно с лука. Лукът се запържва за минута в тиган със сгорещено олио.
3
Родопско вдъхновение 3
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи 2 минути на силен огън. Налива се бялото вино и след като се изпари, се добавят доматите, чубрицата, счуканият чесън. Вари се на тих огън 10 минути под капак.
4
Родопско вдъхновение 4
Пилешките пържоли се пекат на скара по около 10 минути от всяка страна. Готовите пържоли се поставят в съда със соса и всичко се вари 1 минута. По желание се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
Много бърза рецепта. Става и с готови пържоли.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: