Родопско гърне

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2008
Родопско гърне
 
Необходими продукти:
300 г консервирано телешко месо
1 бр. пилешки гърди
200 г агнешко бонфиле
3 домата
100 г гъби
50 г сушени печурки
3 глави лук
5-6 чушки
1/2 стрък праз лук
1 морков
4 картофа
125 г краве масло
2-3 щипки риган
10 листа пресен джоджен
400 мл зеленчуков бульон
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Родопско гърне
Празът се нарязва наедро, гъбите - на филии и се задушават в масло.
2
Родопско гърне 2
Агнешкото и пилешкото месо се нарязват и се запържват в масло.
3
Родопско гърне 3
Глинен гювеч се намазва с масло и на дъното се нареждат нарязаните на шайби глави лук.
4
Родопско гърне 4
Прибавят се задушените в масло месо, праз и гъби и нарязаните наедро картофи и морков.
5
Родопско гърне 5
Подправя се с риган и джоджен.
6
Родопско гърне 6
Доматите се настъргват на едро ренде и се задушват в тиган с малко сол, докато водата се изпари.
7
Родопско гърне 7
Доматите се прибавят в гърнето заедно с телешкото месо, чушките и бульона. Ястието се пече във фурна на 200 градуса около 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: