Родопски клин

Гост: Невена Райчева, механа "При воденицата"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Родопски клин
 
Необходими продукти:
200-220 г брашно
1-2 с. л. олио
1/2 с. л. сол
500 г ориз
200 г сирене
3 яйца
1 к. ч. олио
2 с. л. олио
краве масло


Начин на приготвяне:
1
Родопски клин
В брашното постепенно се наливат 100 мл вода, като се разбърква. Добавят се олиото и солта и се омесва меко и еластично тесто. Разточва се кора с диаметър, по-голям от диаметъра на тавата за печене.
2
Родопски клин 2
Оризът се сварява и се смесва със сиренето и яйцата. Разбърква се добре, посолява се и се добавят 2 с. л. олио.
3
Родопски клин 3
В тавичка се налива 1 к. ч. олио, загрява се и на дъното се слага втората кора. В нея се разпределя оризовата плънка и се добавя нарязаното на парченца масло.
4
Родопски клин 4
Оризът се покрива с краищата на кората подобно на пататника и се пече на котлона около 5 минути от всяка страна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: