Родопски клин със спанак

Празник не минава без него
Източник: Тоска
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.12.2015
Родопски клин със спанак
Родопски клин със спанак
Родопски клин със спанак
Родопски клин със спанак
Родопски клин със спанак
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. сварен ориз
5 яйца
200 г краве масло
400 г спанак
100 г краве сирене
4 кори за баница


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата и към тях добавяме сварения ориз, заедно с натрошеното сирене и почистения и нарязан спанак. Разбъркваме добре.
2
С половината масло намазваме кръгла тава с диаметър 34 см и слагаме в нея 2 кори. Върху тях разпределяме равномерно плънката и покриваме с другите 2 кори.

3
Печем 20 минути в предварително загрята фурна, на долен реотан. След това обръщаме клина, намазваме го с останалото масло и печем до готовност.



Съвет:
След като извадите клина от фурната го оставете да почине няколко минути, след което го нарязвате и го сервирате топъл.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: