Родопски клин

Рецептата е от Единен сборник с рецепти за заведения за обществено хранене
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.06.2015
Родопски клин
Родопски клин
Родопски клин
Родопски клин
 
Необходими продукти:
300 г ориз
350 г брашно
5 яйца (250 г)
400 г овче сирене
300 г краве масло
100 г брашно (за поръсване)
10 г сол


Начин на приготвяне:
1
От брашното, малко сол и вода се замесва тесто, от което се разточват две кори.
2
В тава, обилно намазана с краве масло, се поставя първата кора (трябва да е по-голяма от дъното на тавата, за да се загъне с нея плънката). Върху нея се разпределя плънката, предварително приготвена от сварения ориз, яйцата, сиренето и 2 с. л. масло и се загъва с краищата на кората. Отгоре се слага втората кора.
3
Клинът се поставя в средно силна фурна (или върху плоча), докато се запече от едната страна, след което се обръща в друга тава, също намазана с масло, за да се запече и от другата страна.
4
По време на печенето отстрани и отгоре се слага масло. След изваждането му от фурната, клинът се покрива с чиста кърпа, за да омекне.


Съвет:
След като сварите ориза, го оставете да се охлади, преди да го смесите с яйцата и сиренето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: