Родопска пълнена тиква със свинско месо

Гост: Величко Ломски, механа "Беловидово"
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2005
Родопска пълнена тиква със свинско месо
 
Необходими продукти:
1 тиква (1,200 г)
2 свински котлета (300 г)
200 г стерилизирани гъби
200 г царевица
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 стрък мащерка
5-6 с. л. олио
1-2 с. л. соев сос
2 щипки смлян кориандър
2 щипки черен пипер
2 щипки ким
1 шепа сол за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Родопска пълнена тиква със свинско месо
Капакът на една полузряла тиква се отрязва и се оставя настрана. Тиквата се почиства от семките, посолява се и се оставя да престои около един час, след което се изплаква.
2
Родопска пълнена тиква със свинско месо 2
Лукът се нарязва наситно. Котлетите се обезкостяват и се нарязват на малки парчета. Олиото се сгорещява, в него се запържва лукът, след което се прибавят парченцата месо.
3
Родопска пълнена тиква със свинско месо 3
Гъбите се нарязват наедро, чесънът – наситно. Добавят се към запърженото месо заедно със соевия сос и царевицата. Плънката се овкусява с подправките.
4
Родопска пълнена тиква със свинско месо 4
Тиквата се пълни с готовата плънка. Пече се около 2 часа в предварително загрята до температура 150 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2013
Невероятно вкусно, стана ни любима.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: