Родопска баклава

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2003
Родопска баклава
 
Необходими продукти:
800 г брашно
400 мл олио
1/2 ч. л. сода бикарбонат
400 г захар


Начин на приготвяне:
1
Родопска баклава
В купа се смесват пресятото брашно и содата, прибавя се олиото и се размесва, докато се получи меко тесто.
2
Родопска баклава 2
От готовото тесто се оформят топчета, които се подреждат в тава. С вилица върху всяко топче се правят декоративни шарки.
3
Родопска баклава 3
Захарният сироп се приготвя, като захарта се сипва в 400 мл вода и се вари, докато започне да се сгъстява.
4
Родопска баклава 4
Баклавата се пече около 1/2 час при температура 180 градуса и докато е все още гореща, се залива със захарния сироп.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: