Ризото със спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2009
Ризото със спанак
 
Необходими продукти:
200-250 г ориз
200 г замразен спанак
30-40 г краве масло
1 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. ч. готварска сметана
1 в. ч. бяло вино
5-6 с. л. зехтин
бял пипер и сол на вкус
пармезан за поръсване
стрък мащерка за украса


Начин на приготвяне:
1
Ризото със спанак
Лукът се нарязва наситно и се задушава на силен огън в загрят зехтин.
2
Ризото със спанак 2
Сипва се виното и се изчаква да се изпари, като постоянно се бърка.
3
Ризото със спанак 3
Добавя се оризът и се разбърква.
4
Ризото със спанак 4
Кубчетата зеленчуков бульон се разтварят в 1 1/2 л вода.
5
Ризото със спанак 5
Полученият бульон се налива в тигана на три пъти, за да може оризът да го поеме добре.
6
Ризото със спанак 6
Слагат се замразеният спанак, нарязаното на кубчета краве масло и готварската сметана.
7
Ризото със спанак 7
Подправя се със сол и бял пипер.
8
Ризото със спанак 8
Ястието се сервира, след като сметаната поеме маслото, като се поръсва с пармезан и мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2022
Много вкусно! Добавих и риган
6.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2019
Водата за ризото се добавя постепенно, по 2 - 3 черпака, а не наведнъж - затова на снимките изглежда по-малко. Бърка се постоянно, а когато се изпари, отново се досипва , докато ризотото стане кремообразно. Количеството вода е правилно.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2019
Много хубава рецепта, особено сметаната добавя невероятен вкус. Но вероятно количеството вода е печатна грешка. Литър и половина вода на 200-250гр. ориз е ужасно много. На снимките се вижда, че водата не е чак толкова много. Аз сложих литър и чаках доста време да се изпари излишната вода. Добре, че оризът ми беше за ризото, иначе щеше да стане на каша.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2018
Бон Апети!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Чудесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: