Ризото с тиквички и шафран

Италия, гр. Борго Верчелли - гост: Массимо Милан
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2008
Ризото с тиквички и шафран
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз „Карнароли“
500-600 мл зеленчуков бульон
200 г тиквички
50 г салам „Закуска“
1 с. л. пармезан
1 с. л. масло
1 щипка шафран на листчета
1 щипка шафран на прах


Начин на приготвяне:
1
Ризото с тиквички и шафран
Оризът се запича в малка суха тенджерка, като се бърка, докато стане златист.
2
Ризото с тиквички и шафран 2
Добавя се намачканият салам.
3
Ризото с тиквички и шафран 3
Сипва се зеленчуковият бульон.
4
Ризото с тиквички и шафран 4
Подправя се с двата вида шафран.
5
Ризото с тиквички и шафран 5
Слагат се маслото и пармезанът.
6
Ризото с тиквички и шафран 6
Тиквичките се нарязват на пръчици и се запържват в зехтин.
7
Ризото с тиквички и шафран 7
Оризът се поднася разбъркан с тиквичките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: