Ризото с нар и тиква

Гост: доц. д-р Нина Гочева, национален консултант по кардиология
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г тиква
300 г ориз
1 глава лук (1 стрък лук)
1 морков
1 кубче пилешки бульон
1 с. л. пълномаслен маргарин
сокът от 1 нар
босилек и мащерка на вкус
"Пармезан" за поръсване
50-80 г сурови орехови ядки
1 ч. ч. овесени ядки
2 белтъка
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Ризото с нар и тиква
Морковът, тиквата и лукът се нарязват на кубчета. Задушават се в тенджера с предварително загретия маргарин на тих огън за 10 минути и ако соковете се изпарят, се налива малко вода.
2
Ризото с нар и тиква 2
След това се сипва оризът, налива се сокът от нар, добавя се 1-1,2 л гореща вода и се стрива кубчето бульон. Щом оризът поеме водата, се подправя с мащерка и босилек.
3
Ризото с нар и тиква 3
Овесените ядки се сваряват и се отцеждат. Белтъците се разбиват на сняг, разбъркват се със смлените орехови ядки и се подправят с къри и сол.
4
Ризото с нар и тиква 4
С лъжица в намаслена тава се оформят купчинки от сместа и се пекат 5-6 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ризотото се сервира поръсено с настърган "Пармезан" и с притурка от овесени кротончета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: