Ризото с морски дарове в листа от нори и фини кори

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2010
Ризото с морски дарове в листа от нори и фини кори
 
Необходими продукти:
50 г краве масло
1 с. л. наситнен магданоз
30 г “Пармезан”
50 мл соев сос
азиатски хрян (уасаби) на вкус
70 г ориз
1 кубче бульон
1 калмар
100 г скариди
4 рулца от раци
1 зелена чушка
2 листа нори кори
4 листа фини кори
2 скилидки чесън
1/4 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Кубчето бульон се разтваря в 500 мл вряща вода. Калмарът се почиства и се реже наедро.
2
В дълбок тиган (касерола) се разтопява маслото и се запържват за 3–4 минути нарязаните надребно чесън и лук заедно с калмара. След това се прибавя оризът, сипва се 1 черпак от врелия бульон и се бърка, докато се усвои от ориза. Добавя се бульон, докато се постигне желаната твърдост на ориза, и се отстранява от огъня. Прибавя се скаридите, парче краве масло, магданозът и

настърганият „Пармезан” и се разбърква.

3
След като изстине, ризотото се нанася на 1/2 от нори листа, слагат се рулца от раци и лента зелена чушка и се завива на руло. Полученото нори руло се завива в два листа точени кори и се пържи в дълбок тиган (уок) до зачервяване. Сервира се със соевия сос и уасаби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: