Ризото с манатарки и патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г манатарки
200 г печурки
40 г краве масло
2-3 скилидки чесън
2 патладжана
1 глава лук
4-5 стръка копър
1 ч. ч. бисерен ориз
1/2 в. ч. бяло вино
6 с. л. зехтин
1-2 с. л. лимонов сок
1 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Ризото с манатарки и патладжани
Зехтинът се нагрява заедно с половината от маслото и в тях се задушава нарязаният наситно лук.
2
Ризото с манатарки и патладжани 2
Добавят се нарязаните на кубчета патладжан и манатарки.
3
Ризото с манатарки и патладжани 3
Овкусява се с наситнения чесън и се разбърква.
4
Ризото с манатарки и патладжани 4
Печурките се нарязват на филии и се слагат при омекналите зеленчуци.
5
Ризото с манатарки и патладжани 5
Сипват се оризът и виното и ястието се посолява.
6
Ризото с манатарки и патладжани 6
Бульонът се разтваря в 1 л гореща вода и се прибавя постепенно към ориза.
7
Ризото с манатарки и патладжани 7
Лимоновият сок се смесва с нарязания наситно копър и се излива в тигана.
8
Ризото с манатарки и патладжани 8
Слага се останалата половина от маслото и ястието се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: