Ризото с лакс шунка и горски плодове

Гост: Масимо Боско
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2001
Ризото с лакс шунка и горски плодове
 
Необходими продукти:
400 г ориз
200 г сурово-пушена шунка
250 г горски плодове
1 глава лук
100 г сирене “Пармезан”
100 г краве масло
2 с. л. зехтин
1 л пилешки бульон
3 с. л. плодова ракия


Начин на приготвяне:
1
Ризото с лакс шунка и горски плодове
Лукът се нарязва надребно и се задушава за минута в половината от маслото, размесено със зехтина.
2
Ризото с лакс шунка и горски плодове 2
Шунката се нарязва на лентички и се запържва за 2 минути заедно с лука.
3
Ризото с лакс шунка и горски плодове 3
Прибавят се ракията и горските плодове.
4
Ризото с лакс шунка и горски плодове 4
След като ракията се изпари, оризът се запържва за минута. Постепенно се налива пилешки бульон (2 черпака) и на тих огън се изчаква оризът да го поеме. Процедурата се повтаря до пълното сваряване на ориза.
5
Ризото с лакс шунка и горски плодове 5
След като ястието е готово, се прибавя останалото масло. Разбърква се и се сервира, като всяка порция се поръсва със сирене “Пармезан” (кашкавал).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: