Ризото с кисело зеле и кълцани наденички

Ето един вариант на ризото, попаднало в ръцете на български готвачи, точно във времето на киселото зеле
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио”
500 г кисело зеле
500 г сурови малки наденички (едро кълцани)
2 моркова
1 стрък праз
2 скилидки чесън
950 мл зеленчуков бульон
80 г сирене „Грана падано”
60 г краве масло
3 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
2 стръка мащерка
1 връзка магданоз
черен пипер на вкус
сирене „Грана падано” за гарниране
мащерка за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички

Празът и чесънът се нарязват наситно, а морковите се настъргват. Празът и морковите се запържват в зехтина, прибавя се и чесънът. Слагат се стръковете мащерка, кимионът и червеният пипер.

 

 


2
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички 2

Прибавя се оризът и се запържва леко.

 


3
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички 3

Слага се и зелето, нарязано на не много тънки ивички. Запържва се закратко.

 


4
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички 4

Налива се топлият бульон, малко по малко, докато оризът набъбне и стане ал денте. След това мащерката се отстранява.

 


5
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички 5

През това време в друг съд, без мазнина, се запържват наденичките до златисто, от двете страни (до полуготовност). Изваждат се от съда и се нарязват.

 


6
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички 6

Слагат се при ориза и се разбърква.

 


7
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички 7

Сместа се сваля от огъня и се поръсва наситнения магданоз. Прибавя се  студеното масло, разбърква се. Слагат се настърганото сирене и черен пипер. Отново се разбърква.

 


8
Ризото с кисело зеле и кълцани наденички 8

Ястието се поднася с люспи грана падано и клонки мащерка.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: