Ризото с гъби

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
4 шепи ориз „Карнароли“
2-3 шепи сухи гъби
1 глава лук
750 мл зленчуков булоьн
1/2 в. ч. сухо бяло вино
4 с. л. зехтин
пармезан за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъби
Лукът се нарязва надребно и се запържва в зехтина за 1 минута.
2
Ризото с гъби 2
Добавя се оризът и се разбърква.
3
Ризото с гъби 3
Сухите гъби се накисват за 10-15 минути в гореща вода, след което се смесват с лука и ориза.
4
Ризото с гъби 4
Пържи се 2 минути и се налива виното.
5
Ризото с гъби 5
Изчаква се виното да се изпари и на три пъти се сипва по 1/3 от булоьна, докато оризът се свари.
6
Ризото с гъби 6
Преди поднасяне се поръсва със сирене „Пармезан“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: