Ризото с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
500 г гъби
300 г ориз
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 г кашкавал
1 в. ч. бяло вино
1 л пилешки бульон
1 ч. ч. сметана
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. розмарин
4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъби
Лукът се нарязва наситно, гъбите – на филийки. Оризът се почиства и измива. В дълбока тенджера се сипва олиото и в него за около минута се запържва лукът.
2
Ризото с гъби 2
Прибавят се чесънът и гъбите. Пържи се няколко минути и се добавя оризът. Запържва се и се разрежда с виното. Когато то се изпари, се поставят подправките и малко бульон. След като оризът поеме, бульонът се долива на части, докато оризът се свари напълно.
3
Ризото с гъби 3
Накрая се сипват сметаната и настърганият кашкавал (или сирене "Пармезан"). Консумира се веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Страхотна рецепта. Правя я често и винаги става много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: