Ризото с гъби

Гост: д-р Албена Златарева
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
300 г ориз
250 г печурки
100 г грах
25 г масло
2 печени чушки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 кубче пилешки бульон
1 с. л. зехтин
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
пармезан за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъби
Лукът се нарязва и се запържва в сгорещените зехтин и масло. Прибавят се нарязаната скилидка чесън, оризът и разтвореният в гореща вода пилешки бульон.
2
Ризото с гъби  2
Разбърква се добре и се подправя с чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Къкри на тих огън, докато водата се изпари (около 10 минути).
3
Ризото с гъби  3
Добавят се нарязаните гъби и чушки. Сипва се грахът, долива се гореща вода и къкри още около 10 минути.
4
Ризото с гъби  4
При сервиране порциите се поръсват с пармезан и се украсяват с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2017
Получи се много вкусно, даже малката ми дъщеря за първи път яде нещо, сготвено с гъби, сипа си допълнително и каза, че по-вкусен ориз не е яла. Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: