Ризото с червено цвекло и песто от маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2004
Ризото с червено цвекло и песто от маслини
 
Необходими продукти:
2 глави червено цвекло
400 г ориз
100 г сирене
100 г лук
1 скилидка чесън
1 в. ч. бяло вино
3-4 с. л. зехтин
2-3 с. л. цедено кисело мляко
2-3 кубчета зеленчуков бульон
300 г маслини
1 скилидка чесън
4-5 стръка магданоз
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Ризото с червено цвекло и песто от маслини
Цвеклото се увива в алуминиево фолио. Пече се около 30 минути при температура 200 градуса, обелва се и се настъргва в кухненски робот.
2
Ризото с червено цвекло и песто от маслини 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва 2-3 минути в загретия зехтин. Добавят се наситненият чесън и оризът. Запържват се, като се бърка, докато оризът стане стъклен. Налива се бялото вино. Бульонът се разтваря в 1,2 л гореща вода, малка част се налива в ориза, слага се цвеклото и се долива останалият бульон. Къкри, докато оризът поеме бульона.
3
Ризото с червено цвекло и песто от маслини 3
Пестото се приготвя, като маслините, чесънът, магданозът и зехтинът се смилат в блендер. Цеденото кисело мляко и сиренето се разбиват с малко вода. Ризотото се сервира, като в средата му се оформя кладенче, в което се поставя от разбитите мляко и сирене, а върху тях – по малко от пестото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2016
Стана великолепно, макар и на моменти да изпитах уплах от цвета:) Пазете дрехите от цвеклото, че изцапването е фатално.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: