Ризото с червено цвекло

Впечатлява не само с цвят, но и с вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави червено цвекло (400 г)
кората от 1 портокал
4 стръка мента
40 г орехи
80 г синьо сирене
4 скилидки чесън
300 г ориз „Балдо“
300 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
100 г краве масло
1 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с червено цвекло
Зехтинът се сгорещява в тиган с дебело дъно и в него се запържва наситненият чесън. Добавя се оризът, разбърква се и се налива бялото вино.
2
Ризото с червено цвекло  2
Постепенно, при непрекъснато бъркане, се сипва първо бульонът, а след това и 500 мл вода. Оризът трябва да стане ал денте.
3
Ризото с червено цвекло  3
Цвеклото се обелва, измива се, нарязва се на кубчета и се запържва в 40 г масло. Посолява се, наливат се 300 мл вода, оставя се да омекне за 10 минути и се прибавя към ориза.
4
Ризото с червено цвекло  4
Ястието се овкусява с кориандъра, сол и пипер, разбърква се и се дърпа от огъня.
5
Ризото с червено цвекло  5
Слагат се наситнените орехи, останалото студено масло, наситнената мента и настърганата портокалова кора. Всяка порция се поръсва с натрошено синьо сирене и по желание се накъсва още мента за цвят и аромат.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2014
Получи се перфектно... Но нямаше как да не добавя и нещичко и от мен - в този случай беше стрък пресен розмарин във врящия ориз. Мислех че ще си отива с кориандъра и портокаловата кора. Вероятно можеше и без него, но с него беше перфектно.
2.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Интересно и много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: