Ризото "Калабрезе"

Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2003
Ризото
 
Необходими продукти:
200 г ориз (“Арборио”)
50 г сухи манатарки
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 голяма глава лук
500 мл зеленчуков бульон
1/2 в. ч. бяло сухо вино
2 с. л. зехтин
30 г краве масло
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ризото
Манатарките се накисват в студена вода, за да омекнат, лукът се реже на едри кубчета и се запържва в загретите зехтин и масло. Прибавят се ситно нарязаните чушки и след като се позапържат, се слагат нарязаните наедро манатарки и се пържи около минута.
2
Ризото
Слага се оризът, разбърква се и се наливат виното и водата от накиснатите манатарки (без утайката). Когато той поеме течността, се сипва 1/3 от бульона и се оставя да ври, докато оризът отново го поеме. Сипва се отново бульон и така, докато се изчерпи.
3
Ризото
Преди сервиране върху ризото се поръсва настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: