Рибно филе "Валенсиана"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2002
Рибно филе
 
Необходими продукти:
1 с. л. лучено брашно
1 с. л. чесън на прах
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. бял пипер (или микс)
50 г краве масло
600 г филе от хек
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Рибно филе
Лученото брашно, чесънът на прах, мащерката, червеният пипер и солта се смесват. Накрая се прибавя белият пипер и се разбърква добре.
2
Рибно филе
Маслото се поставя в купа и се разтопява в микровълнова фурна. Филетата се нарязват на по-дребни парчета. Овалват се последователно в маслото и в сместа с ароматните подправки.
3
Рибно филе
Панираните филета се пържат в нагорещен тефлонов тиган по 2-3 минути от всяка страна, като при обръщане се поръсват със сместа от подправки.
4
Рибно филе
СЪВЕТ: Рибните филета могат да се поднесат с гарнитура от запечени картофи на фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: