Рибно филе с каперси и капелини с тиквички

Класическа средиземноморска рецепта с деликатния вкус на филе от Пангасиус, с много каперси и зехтин
Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2006
Рибно филе с каперси и капелини с тиквички
 
Необходими продукти:
500 г рибно филе "Пангасиус" (бяла риба)
зехтин за намазване
черен пипер на вкус
морска сол на вкус
50 г маслини
30 г масло
1 глава лук
2 с. л. каперси
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
морска сол на вкус
1 пакет капелини
4 скилидки чесън
1 тиквичка
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Рибно филе с каперси и капелини с тиквички
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в предварително загретия зехтин за 5-6 минути на умерена температура.
2
Рибно филе с каперси и капелини с тиквички 2
Налива се балсамов оцет, сипват се наситнените каперси, разбърква се и се добавят нарязаните наситно маслини и маслото, посолява се с морска сол.
3
Рибно филе с каперси и капелини с тиквички 3
Рибното филе се поставя в намазнена със зехтин тава, горната му част се намазнява със зехтин, поръсва се с морска сол и черен пипер. Пече се около 8-10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна.
4
Рибно филе с каперси и капелини с тиквички 4
Капелините се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се варят 3 минути. Тиквичката се нарязва на тънки пръчици, чесънът - наситно.
5
Рибно филе с каперси и капелини с тиквички 5
Чесънът се запържва в предварително загретия зехтин. След 30 секунди се добавя тиквичката и се пържи 2 минути, като се бърка. Подправя се със сол, с наситнен копър и магданоз, оттегля се от котлона и се разбърква с отцедените от водата капелини.
6
Рибно филе с каперси и капелини с тиквички 6
В порционна чиния се оформя канапе от капелините, върху него се поставя рибно филе, а отгоре се слага от топинга. Специалитетът по желание се поръсва с наситнен магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: