Рибно филе на пергамент с хайвер

Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2010
Рибно филе на пергамент с хайвер
 
Необходими продукти:
800 г рибно филе
4 с. л. зехтин
1 с. л. черен хайвер
100 мл бяло вино
сокът от 1 лимон
1 ч. л. каперси
1 с. л. краве масло
4 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибното филе се осолява. Поставя се върху намазнена със зехтина пергаментова хартия (може да се приготви и на порции от по 200 г) и се пече 20 минути на 200 градуса.
2
В касерола или в дълбок тиган се сипват лимоновият сок и виното за соса. Овкусява се със сол и пипер и се оставя на слаб огън да се редуцира на половина. Слагат се каперсите и накълцаният магданоз и се дръпва от огъня. Добавя се маслото и се бърка енергично, докато сосът го поеме.
3
При сервиране филетата се аранжират с хайвера, а сосът се поднася отделно или с него се заливат порциите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: