Рибник по садовски

Леко пикантно и много апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шаран (около 2 кг)
6 скилидки чесън
2–3 люти чушки
1/2 връзка магданоз
80 мл олио
1 с. л. оцет
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
350 г брашно
30 мл олио
1/4 кубче прясна мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. ким


Начин на приготвяне:
1
Рибник по садовски
Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта, и се оставя да шупне.
2
Рибник по садовски 2
Брашното се смесва със солта. Наливат се 180 мл вода, шупналата мая и олиото. Подправя се със счукания ким и джоджена.
3
Рибник по садовски 3
Замесва се меко и еластично тесто и се оставя да втаса.
4
Рибник по садовски 4
Рибата се почиства и се филетира. Реже се на 6 парчета, посолява се и се оставя да престои около 30 минути.
5
Рибник по садовски 5
Тестото се разточва на кора с дебелина от 1,5 см. Парчетата риба се подсушават и се подреждат върху тестото, на еднакво разстояние едно от друго.
6
Рибник по садовски 6
Поръсват се с черен пипер, оцет, олио, накълцаните чесън и магданоз и нарязаните на шайби люти чушки.
7
Рибник по садовски 7
Кората се разрязва на 6 правоъгълника, така че върху всеки да има парче риба.
8
Рибник по садовски 8
След това тестото се загъва така, че да покрие рибата, краищата се притискат, за да се затворят добре получените пакетчета.
9
Рибник по садовски 9
Намазват се олио и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – 15–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: