Рибник

Пълнен шаран с лимон, орехи и лук, завит в кора от тесто, по рецепта от старите книги
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 почистен шаран (голям)
3 глави лук
1 лимон
100 г орехи
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
500 г брашно
1 яйце
сол на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Рибник
Брашното се разбърква със солта, чуква се яйцето, наливат се около 200 мл вода и се замесва тесто. Покрива се и се оставя да почине 30 минути.
2
Рибник 2
Лукът се реже на кубчета и се запържва в загрят зехтин, докато омекне и започне леко да се карамелизира.
3
Рибник 3
Лимонът се филетира и се реже на кубчета.
4
Рибник 4
Орехите се накълцват и се смесват със запържения лук, кубчетата лимона, сол и черен пипер на вкус.
5
Рибник 5
Шаранът се овкусява със сол и черен пипер отвътре и отвън. Пълни се с лучената смес.
6
Рибник 6
Тестото се разделя на 4 части, които се разточват на тънки кори. Трите се мажат със зехтин и се редят една върху друга. Върху тях се слага и последната кора. Разточва се хубаво, за да се изтъни, след това се маже със зехтин.
7
Рибник 7
Рибата се слага в кората и се увива добре.
8
Рибник 8
Маже се със зехтин.
9
Рибник 9
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 50 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


280 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: