Рибни тефтели със сос „Аврора“

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе от бяла риба
30 г краве масло
120 мл прясно мляко
4 филии бял хляб
2 яйца
1/2 глава лук
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене

за соса:
350 мл пилешки бульон
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибни тефтели със сос „Аврора“
Две филии хляб се накисват в прясното мляко.
2
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 2
Лукът се наситнява и се запържва в маслото, докато омекне. Охлажда се.
3
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 3
Рибата се накълцва и се смесва с наситнения магданоз, отцедения хляб, 1 яйце, лука, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре. Ако има нужда, сместа се уплътнява с брашно, около 1–2 с. л.
4
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 4
Останалите 2 филии се смилат, до получаването на трохи. От рибната смес се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашно, потапят се в разбито яйце и накрая се овалват в хлебните трохи.
5
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 5
Пържат се на маслена баня. Когато са готови, се оцеждат върху кухненска хартия.
6
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 6
Брашното за соса се запържва в сгорещеното масло.
7
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 7
Когато стане златисто, малко по малко се налива горещ бульон и се бърка, докато се сгъсти.
8
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 8
Накрая се добавя доматеният концентрат и се овкусява със сол и черен пипер.
9
Рибни тефтели със сос „Аврора“ 9
Тефтелите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: